PROJECTENLees meer over LIT SCENES...


 • LIT SCENES | COMPILATION

 • LIT SCENES | TRAILER
Binnenkort komt het album LIT SCENES van the Fluid Orchestra uit.

Nieuws hierover verschijnt hier!


MONK INSIDE OUT

CLAZZ ENSEMBLEJesse componeerde COMP LIKE MONK voor
dit project. De Clazz Ensemble website over dit project: "Met het programma Monk Inside Out laat het Clazz Ensemble zien dat de muziek van Thelonious Monk nog steeds een belangrijke voedingsbodem is voor vernieuwende muziek. Door haar keuze van uitvoerende musici en componisten gaat ze bewust een stap verder dan
de inspiratie die Monk’s muziek al jarenlang biedt aan vele generaties uitvoerende jazzmusici.
Met dit project benadrukt ze dat ook componisten door zijn vaak hoekige melodieën, zijn dissonante akkoorden en zijn onorthodoxe benadering van de piano worden geïnspireerd tot nieuw en spannend werk. Waar deze nieuwe composities opnieuw vruchtbare ‘vehicles for improvisation’ blijken te zijn voor de musici uit het Clazz Ensemble wordt de cirkel gesloten en ervaart de luisteraar opnieuw de geest van de geniale musicus Thelonious Monk."
Bert Vuijsje in de Jazzism van mei 2014 over dit project:
25 JAAR NEVERMIND | NIRVANA

STORKSKY // LBM JEUGDORKEST

Hercomposities en arrangementen door Jesse Passenier, orkest o.l.v. Björn Bus

Op 24 september 1991 verscheen Nevermind van Nirvana, een album gemaakt door drie bleke twintigers uit het noorden van de Verenigde Staten. Het album sloeg onmiddellijk in als een bom en werd de blauwdruk voor een hele generatie onzekere tieners in de jaren negentig.

Jesse Passenier schreef hercomposities en arrangementen van alle songs van het oorspronkelijke album. Hieronder vind je het volledige concert te Paradiso, Amsterdam, uitgevoerd 25 jaar na het legendarische Nevermind concert van Nirvana in exact dezelfde ruimte.

AFTER MOVIE | NEVERMIND NIRVANA
Baba Jaga


Voor de volledige Baba Jaga project pagina, klik hier!

De heks Baba Jaga uit de Russische sprookjes is het onderwerp van deze kameropera. Het verhaal begint met een parfum dat voor magische aantrekkingskracht moet zorgen, maar Oletschka, de vrouw van de held, bijna fataal wordt. Haar man Aljoscha brengt haar naar de heks Baba Jaga en vraagt om hulp. Baba Jaga misbruikt de situatie en verandert zichzelf in een zeer aantrekkelijke Oletschka. Aljoscha, die zich laat overtuigen door Baba Jaga dat zijn vrouw de heks is, legt haar in de oven en steekt deze aan. Baba Jaga verleidt Aljoscha, maar dit blijft niet in zonder gevolgen. Baba Jaga kan Oletschka weer tot leven wekken, mits Aljoscha een belofte doet…

 • De Opera Baba Jaga bestaat uit drie delen, ieder deel is geschreven door een andere componist, het tweede humoristische deel is door Jesse geschreven. De andere componisten zijn Clemens K. Thomas en Anthony Leigh Dunstan. Drie maal wordt hetzelfde verhaal over de heks Baba Jaga verteld, maar steeds met een andere wending. Op deze manier wordt het publiek gedwongen zelf stelling te nemen en te oordelen over goed en kwaad, schuld en onschuld.
  In 2014 vond de eerste tour met dit project plaats. Deze is zeer goed ontvangen en wij zijn dan ook bezig om het project een vervolg te geven!
  Lees hier een artikel over Baba Jaga in Opera Magazine.  'Wanted'
  en 'Jonge Honden'

  Wanted is het doorlopende project van Jesse Passenier bij Intro Maastricht. Het project is een workshop concept, waarbij Jesse publiekelijk musici uitnodigd om mee te komen doen. Zodra de bezetting duidelijk is, schrijft hij dan specifiek hiervoor in razend tempo een concert. Gedurende de dag repeteert hij de muziek met de betrokken mucici, en 's avonds is hiervan direct de uitvoering. Met iedere keer allemaal premières! Dit concept brengt enthousiaste musici bij elkaar en daagt de componist uit tot het schrijven voor zeer originele bezettingen.

  Het succes van dit project werd bezegeld door speciale 'Wanted' edities op het Jazz Masters Festival in Maastricht en November Music Festival in Den Bosch.

  Naast 'Wanted' heeft Jesse Passenier een vaste rol bij Intro Maastricht. Als een van de 'Jonge Honden' verzorgt hij verschillende soorten concerten voor Intro Maastricht. Als maker, componist, en improviserend musicus. Wat voor dinsdagavondconcert er plaatsvindt kunt u zien op de website van Intro Maastricht.
  Nos Pères

  Nos Pères (2011) was het eerste project Broad Music Orkest, de voorloper van THE FLUID ORCHESTRA. Het is een vrije interpretatie van 'onze vaders en vaderfiguren'. Iedereen heeft een vader, heeft een vader verloren of nooit gekend. En iedereen heeft voorbeeldfiguren, mensen waaraan zij zich willen spiegelen. Nos Pères geeft hier diepte aan.
  HOUT


  Daniël Daemen (alt/sop/ten sax, klar)
  Niek Starmans (alt/sop sax)
  Stien Carlier (bari/alt sax)


  KOPER


  Nando van Westrienen (tp, flug)
  Daniël Vanderhoydonks (tp, flug)
  Tim Daemen (tb)
  Jeroen Geurts (tb)

  RITMESECTIE

  Roderik Povel (zang, piano)
  Melle Weijters (fretloze/harp gt)
  Joost Verbakel (contrabas)
  Rick Maassen (drums, vibr)

  STRIJKKWARTET

  Stefaan De Rycke (viool)
  Janne Sars / Giorgia Beninati (viool)
  Marie-Louise de Jong / Anna Dushkina (altviool)
  Mateusz Kwiatkowski (cello)